Protestantse gemeente


Veldhoven

Regio

Wandeling Vredespad

Woensdag 21 september is het de internationale dag van de vrede. Vanuit de Ambassade voor vredeVeldhoven, Baha’i Veldhoven, Geloofsgroep Oase en Immanuelkerk is het initiatief gekomen om met iedereen die wil in park Meerhoven het Vredespad te wandelen.

Op het vredespad vind je onder andere de volgende plekken van aandacht: vredesboom, handvest van de aarde, de wereldvredesvlam en de vredescirkel. Bij het begin en tijdens de wandeling zijn er momenten van bezinning.

Verzamelen om 18.45 uur bij de in het park gelegen horecagelegenheid Mrs Park,
Waterfront 402. Daar kunnen fietsen gestald worden. Met de auto kan geparkeerd worden bij parkeerplaats Park Meerland West (Zandstrand). Vanaf de parkeerplaats is het vijf à tien minuten lopen naar Mrs. Park. Ook is het vredespad te bereiken met het Openbaar Vervoer.

Informatie is te vinden op www.padnaarvrede.nu of inlichtingen bij: Wim Dekker
 wdekker1994@kpnmail.nl

Vrijdag 30 september 19.30 uur: film Nomadland


Een verhaal over hoop: Fern is een Amerikaanse vrouw van in de 60 die alles kwijt is geraakt sinds de kredietcrisis en besluit als een heuse nomade in een camper van plek naar plek te trekken.

Op zoek naar tijdelijke klusjes, omdat ze anders financieel niet rond kan komen. Ze is niet de enige, want onderweg komt ze veel zestigplussers tegen die ook – soms noodgedwongen, soms vrijwillig –hebben gekozen voor een bestaan als moderne nomade. Deze andere nomaden werpen zich op als mentors in haar nieuwe leven. Ze maakt daarmee kennis met de veerkracht en vindingrijkheid van een ander soort samenleving.

Veel sfeer, prachtige beelden en een indrukwekkende hoofdrol van McDormand. Winnaar van drie Oscars (beste film, regie en vrouwelijke hoofdrol).

Iedereen, wel of geen kerklid, is van harte welkom. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 7,00 per persoon. Na afloop staat er iets te drinken klaar in de hal en is er gelegenheid om na te praten.

Logo_Vreded.jpg

Laatste wijziging: 2022-09-18 16:39:32

Immanuel kerk en ontmoetingscentrum is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland | (c) 2018 Wouter de Geus
Inloggen voor beheerders
Gemaakt met