Protestantse gemeente


Veldhoven

Kerkdienst in Coronatijd

Stap terug 

 

Binnen onze kerk zijn er nog steeds beperkingen. De komende tijd willen we stap voor stap meer mogelijk maken in de kerk, maar daar is het nu nog te vroeg voor.

Naast de maatregelen van het kabinet en de richtlijnen van de PKN zijn er twee zaken die een belangrijke rol spelen om te bepalen wat er mogelijk is op welk moment. Als eerste is dat we als kerk open willen zijn voor iedereen en niet willen controleren op bijvoorbeeld vaccinatie of een testbewijs. Dit heeft tot gevolg dat we voorzichtig moeten zijn, voor en met elkaar. Daarnaast spelen de ventilatiemogelijkheden van de kerkzaal een belangrijke rol. Hoe beter geventileerd de ruimte, des te meer er kan. Helaas is onze kerkzaal slecht te ventileren.

 

Hoop en medeleven

De versoepelingen zijn hopelijk even geparkeerd. Maar er is altijd hoop voor de toekomst. Hoop om weer meer en meer een kerk te zijn zoals we gewend waren. Met meer activiteiten en mensen in de kerk. Maar we beseffen ook dat Corona nog niet voorbij is. Niet iedereen kan of durft mee te doen aan activiteiten als een kerkdienst. En we denken aan degenen die dierbaren hebben verloren, die gevolgen ondervinden van de ziekte, die door het virus langer moeten wachten op de zorg, die in eenzaamheid wachten op het einde van de maatregelen. En natuurlijk denken we ook aan het zorgpersoneel en de handhavers en beleidsmakers die al zo lang zo veel extra werk moeten verzetten.

 We vragen u daarom de contacten en de wijze waarop we in contact blijven met elkaar vol te houden, met hen die nog beperkingen ervaren,

Houd moed, heb lief!

 

Namens de kerkenraad,

Leonard Verspui

Anneke van der Linde

Coronaregels

 

  • Stap voor stap waren we de Corona-regels aan het versoepelen, landelijk, maar ook voor onze gemeente. Zo was recentelijk de 1.5meter regel vervangen door 'houd gepaste afstand' en zouden we meer bezoekers kunnen ontvangen. Dit betekende o.a. dat u vrij was om met gepaste afstand een eigen plaats te kiezen. Omdat de maatregelen weer zijn aangescherpt moeten we weer een stap terug doen.
  • Helaas hebben we als gevolg van een beperkte ventilatie capaciteit en de 1.5meter regel nog wel een maximum van rond de 45 bezoekers. Aan de ventilatieproblemen wordt gewerkt. Om het maximum aantal bezoekers niet te overschrijden, vragen we u nog steeds om u aan te melden. Deze regel houden we in elk geval nog even vast tot 12 november.
  • De basisregels van het RIVM gelden nog steeds, waarbij wij in onze geloofsgemeenschap op elkaar mogen vertrouwen. We vertrouwen erop dat iedereen met klachten niet naar de kerk komt, we vertrouwen er op dat onze kerkzaal de ruimte biedt aan wie dat wil om voldoende afstand tot de ander te hebben. En we vertrouwen erop dat we elkaar daar op durven en kunnen aanspreken en dat ieders wens daarin wordt gerespecteerd. Als je hierover specifieke vragen of zorgen hebt, meldt het dan bij het aanmelden of bij binnenkomst.
  • Koffie drinken na de dienst: het is kiezen tussen onveilig (binnen, maar bezoekers te dicht bij) of ongezellig (buiten, op afstand). Het koffie drinken was weer ingevoerd, maar mede gezien het frisse seizoen dat  aangebroken is is voorlopig het koffiedrinken weer van de baan;  
  • Het is nog steeds de bedoeling om gepaste afstand / 1.5 meter aan te houden;
  • U wordt dringend verzocht een mondkapje te gebruiken bij verplaatsing;
  • bezoekers worden begeleid naar hun plaats. 
  • ​​​​​De garderobe is ook weer open, maar u kunt natuurlijk ook uw jas bij u houden.

Anneke van der Linde, Leonard Verspui, Simon Wijma

Aanmelden om de dienst fysiek bij te wonen.
Als u een viering wilt bijwonen dan kunt u zich tot uiterlijk vrijdagmiddag 12:00 uur aanmelden. Aanmeldingen die later binnenkomen kunnen we niet meer verwerken. Kerk-TV is dan natuurlijk een goed alternatief. Opgeven kan via email Aanmelden@immanuelkerkveldhoven.nl (geeft u aub uw adres en telefoonnummer ook even op) en als u geen email heeft dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij:
Hans Wassink (040 – 253 71 93) of
Leny de Geus (040 – 254 04 87).
U ontvangt uiterlijk zaterdagmorgen 12:00 uur een bericht of er voor u de komende zondag plaats is. Als u geen bericht ontvangen heeft, dan a.u.b. Hans of Leny even bellen.

Bedankt voor uw medewerking.

Hetty van den Hurk, Hans Wassink, Leny de Geus en Simon Wijma

Laatste wijziging: 2021-11-10 11:46:42

Immanuel kerk en ontmoetingscentrum is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland | (c) 2018 Wouter de Geus
Inloggen voor beheerders
Gemaakt met