Protestantse gemeente


Veldhoven

Vierplek Bladel

Zondag 13 juni is er een Gezamenlijke Kempendienst

Op zondag 13 juni is er een Gezamenlijke Kempendienst ―Mensen onderweg‖ via Livestream uit  Witte kerkje in Bladel.

Kempendienst

Voorganger is ds. Marie-Jantien Kreeft

Kempendienst  Thema Mensen onderweg‖ 
M.m.v. M.J.Kreeft, J.Tiggelman (gitaar), A. Cloo
(orgel,piano,dwarsfluit) + Kempendienstcommissie

 

 

Reizen is essentieel voor de mensheid. De laatste jaren lijkt het pelgrimeren herontdekt te zijn. Voor corona de grenzen sloot, was er een groot aantal mensen lopend of fietsend op weg naar Rome, naar Santiago di Compostelle, naar Assisi of het Schotse Iona. Sommigen doen dat om hun grenzen te verleggen, om op verhaal te komen of om na te denken over hun leven en toekomst. Het is niet nieuw. Al in de oudheid zijn er verhalen over ‘op weg gaan’. Denk maar aan de Odyssee van Homerus, de zoektocht naar de heilige graal door King Arthur of het bijbelse verhaal van de uittocht in Exodus. Ook Jezus zelf zegt in het Johannesevangelie ‘Ik ben de weg’. En zijn volgelingen worden ‘mensen van de weg’ genoemd.

Eén zo’n volgelinge, Tekla, volgen we tijdens deze dienst op haar weg. Haar verhaal is opgeschreven in een apocrief boek uit de eerste eeuw. Aan de zijde van de apostel Paulus trekt zij door Klein Azië om het evangelie te verkondigen. Ook is er in de dienst aandacht voor onze eigen weg en wat we daarop tegen kunnen komen. Mensen om samen mee op te lopen. De zon die je vrolijk maakt, of juist steekt! De maan die je ’s nachts de weg wijst. Stenen waarover je struikelen kunt, stenen die groot genoeg zijn om op uit te rusten of die je kunt beklimmen en zo nieuwe horizonten te ontdekken. Wat betekent het kortom, om onderweg te zijn in je leven?

Er is live muziek door Annelies Cloo en Jos Tiggelman met piano zang en gitaar.

We collecteren voor de bouw van een kerk in het geboortedorp van Sugasine Param in Sri Lanka. Zij woont sinds twee jaar in de Kempen en probeert vanuit Nederland haar (geloofs)familie daar te ondersteunen. Ze zal er iets over vertellen en laten zien in de dienst.

Uw bijdrage is zeer welkom en kunt u overmaken op NL73RABO0172903181 tnv Protestantse gemeente Valkenswaard, met datum en doel: kerk Sri Lanka.

 

Marie-Jantien Kreeft

 

 

Uitzending: Deze dienst wordt rechtstreeks uitgezonden via Kempen FM in het kader van de kerkelijke programma van 10:00 tot 12:00.

Let op! Zondagochtend wordt er onderhoud gepleegd aan de zender van KempemFM. Het kan zijn dat er dus geen uitzending van de dienst is via KempenFM. Maar om de dienst te volgen kijk dan via  via KempenTV en YouTube.

 

Laatste wijziging: 2021-06-12 15:36:18

Immanuel kerk en ontmoetingscentrum is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland | (c) 2018 Wouter de Geus
Inloggen voor beheerders
Gemaakt met