Protestantse gemeente


Veldhoven

Vierplek Bladel

Muziekdienst rondom het thema 'kinderen'.

21 Augustus startzondag met muzieksienst

Deze nazomer in de Vierplek Bladel 


 In mijn eerste maanden als predikant van Bladel heb ik gemerkt  dat er veel muziek in deze vierplek zit! Zo was er bij mijn  aantreden in februari een blazers-duo om mij te verwelkomen,  en heb ik ook gemerkt dat men het nog vaak over Veiko Top's  popmuziek-diensten heeft.

Zonder mij met hem te kunnen  vergelijken heb ik zelf ook de nodige van dit soort diensten op  mijn CV staan in mijn tijd in Giethoorn. Toen werkte ik ook  graag samen met popkoren en bands die in de kerkdienst  optraden. 
In Tom Brouwer heb ik ook in de Vierplek een fijne samenwerkingspartner gevonden die een groot netwerk  heeft in de muziekscene van Bladel en Hapert.

Samen wij deze nazomer en herfst al twee diensten te  gaan organiseren waarin speciaal muzikaal optreden te beluisteren is.

De eerste dienst zal de startzondag  zijn op 21 augustus.

Dan zullen Tom en zijn vrienden de dienst in Bladel muzikaal opluisteren rondom het  thema 'kinderen'. 


 Veertigers hebben vaak te maken met opgroeiende kinderen. Van de  één zijn ze al in de twintig, bij de ander zijn ze net geboren. Mijn  eigen kinderen Julia en Wouter zijn pubers - of adolescenten — beter  gezegd.

We delen de verwondering over hoe ze vanaf hun geboorte  al een eigen persoonlijkheid hebben en straks als zelfstandige  mensen hun weg zullen gaan. 


 Deze verwondering, gekoppeld aan de gelijkenis van de Vader Met  Twee Zoons (Luc 15.11-32) en passende muziek, waaronder het nummer 'Daughters' van John Mayer, zal  een viering opleveren waar 'muziek in zit' en die nadien ook 'naar meer smaakt' (taartenbuffet!) voor het  komende seizoen.

 

Laatste wijziging: 2022-07-28 17:33:38

Immanuel kerk en ontmoetingscentrum is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland | (c) 2018 Wouter de Geus
Inloggen voor beheerders
Gemaakt met