Protestantse gemeente


Veldhoven

Film

Project EXODUS

Het project bestaat uit drie delen, een serie films, een presentatie met een lezing en een korte overdenking en een theatervoorstelling met liederen en voordracht.

Filmserie

Vijf films zullen we in vijf maandelijkse voorstellingen vertonen. Elk van de Kempenkerke wordt gevraagd om dat per film in één en dezelfde week te doen. We vragen elk van de presentatoren in de kerken om reacties te verzamelen en daar maken we voor de kerkbladen een artikel van. We hopen dat we hiermee communicatie tussen onze kerken mee kunnen stimuleren zonder direct te hoeven reizen. Ook zullen dan de voorstellingen in een meer huiselijke kring plaatsvinden en maakt discussie makkelijker.

Immanuelkerk / Kapelleke

In het programma van KempenKerkenActief is een serie van vijf films opgenomen om in kleine kring in de huiskamers/koffiekamers van onze kerkzalen afgespeeld zullen worden. 
De eerste film is meteen een groot zicht geeft op de problematiek.

Er is een pauze met koffie/thee of water/frisdrank. Eindtijd is inclusief pauze 16.15 uur. Informatie: Thijs Soede, soede.mathijs@gmail.com; 0653130374.

 

Quo Vadis, Aida? / Jasmila Žbanić

dinsdagmiddag 31 januari 13.45

Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanić (Grbavica, winnaar Gouden Beer) waarin zij een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Aida (Jasna Đuričić) werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN- basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege h et oprukkende Bosnisch- Servische leger.
De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN hen zal beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden.

 

Sabaja / Hogir Hirori

dinsdagmiddag 28 februari 13.45

Met alleen een mobiele telefoon en een geweer zetten Mahmud, Ziyad en hun groep hun leven op het spel om Yezidi-vrouwen en -meisjes te redden die door ISIS worden vastgehouden als Sabaya (seksslaaf) in het gevaarlijkste vluchtelingenkamp van het Midden-Oosten, Al-Hol in Syrië.

 

Here We Move. Here We Groove / Sergej Kreso
dinsdagmiddag 28 maart 13.45

In deze opzwepende muzikale documentaire gaat DJ Robert Soko, een legende in de wereld van de Balkan Beats, met hulp van muzikale vluchtelingen op zoek naar nieuwe geluiden.

Toen Robert Soko als tiener vluchtte voor de oorlog in Joegoslavië, leerde hij een belangrijke les: je moet bewegen om te overleven. In diezelfde tijd begon hij westerse muziek te mixen met scherpe Balkanritmes. In Berlijn – en vervolgens in de rest van de Europese clubscene – groeide hij uit tot een beroemde Balkan Beats-dj. Bijna dertig jaar later gaat Soko in zijn taxi op zoek naar migranten om muzikale inspiratie op te doen. De reis brengt Soko onder andere naar de straten van Thessaloniki en Marseille, maar ook naar Bosnië, waar stromen vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan passeren.

 

 

 

Laatste wijziging: 2023-06-06 14:51:43

Immanuel kerk en ontmoetingscentrum is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland | (c) 2018 Wouter de Geus
Inloggen voor beheerders
Gemaakt met