Protestantse gemeente


Veldhoven

Film

EXODUS – Film dinsdagmiddag 25 oktober 13.45

Immanuelkerk / Kapelleke

In het programma van KempenKerkenActief is een serie van vijf films opgenomen om in kleine kring in de huiskamers/koffiekamers van onze kerkzalen afgespeeld zullen worden. 
De eerste film is meteen een groot zicht geeft op de problematiek.

Er is een pauze met koffie/thee of water/frisdrank. Eindtijd is inclusief pauze 16.15 uur. Informatie: Thijs Soede, soede.mathijs@gmail.com; 0653130374.

 

HUMAN FLOW – Ai Wei Wei

De wereldwijde vluchtelingencrisis gezien door de ogen van Ai Weiwei, die met 25 camerateams in meer dan twintig landen filmde.

Het levert soms surrealistische taferelen op: tentenkampen tussen de rails waar Griekse treinen toeterend doorheen rijden; vanaf grote hoogte gefilmde, perfect symmetrische rijen tenten waartussen stipjes als mieren bewegen en groepen volledig in het wit geklede Afrikanen in Italië, die eerder weggelopen lijken uit een kunstproject dan uit een oorlogsgebied.

De Chinese kunstenaar maakt niet alleen de amper te bevatten omvang van het probleem en de eindeloze stromen mensen duidelijk, maar ook de individuele tragiek van de vluchtelingen. Weiwei dwingt je – letterlijk – deze mensen diep en lang in de ogen te kijken en gaat verder dan de anonieme krantenkoppen waar we zo langzamerhand immuun voor zijn geworden.

 

 

Laatste wijziging: 2022-10-11 21:02:19

Immanuel kerk en ontmoetingscentrum is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland | (c) 2018 Wouter de Geus
Inloggen voor beheerders
Gemaakt met