Protestantse gemeente


Veldhoven

Muziek en Film programma

“De Immanuelkerk daar zit muziek in”

 

                                                                      muziek.jpg

 

 

 

Programma 2022 – 2023

 

Als alles volgens plan verloopt, gaan we in oktober weer van start met onze kamermuziekserie. Langzamerhand spreekt het zich rond onder musici dat onze kerk een prachtige akoestiek heeft voor kamermuziek en een gastvrije plek is om te musiceren. Vanuit het kerkbestuur krijgen wij alle medewerking en daar zijn we blij mee!

Wij hopen dat, met een compleet seizoen, de publieke belangstelling ook gaat groeien. Het programma voor het nieuwe seizoen belooft veel goeds. Elke 3e of 4e zondagmiddag van de maand tussen 15.00 en 17.00 uur in de Immanuelkerk Teullandstraat 1 te Veldhoven.

Entree 10 € behalve op 18 december – Festival of Lessons and Carols en 16 april 2023 – Talentklassen van Art4U en Kunstkwartier Helmond

Informatie:

 

16 oktober 2022: Rob van Heck - piano en Feico Halbertsma – cello

Een professioneel duo met een grote ervaring in en passie voor de kamermuziek. Rob van Heck speelde al vaker in onze kerk, samen met David Ernst (viool) en nu met zijn vaste partner op cello Feico Halbertsma. De grote klassieke componisten uit de muziekliteratuur zullen te horen zijn tijdens dit concert.

image.png

 

27 november 2022: Barbershop kwartet Unlimited

Hun jarenlange nationale en internationale podiumervaring bracht Unlimited tot de top van de Barbershop-muziek in Nederland. Hun close harmony repertoire varieert van energieke uptempo’s tot en met prachtige ballads. Plezier en passie in het zingen

Unlimited bestaat uit:

 • Mike verhaart (tenor)
 • Toon de Vos (lead)
 • Danny Carapiet (bass)
 • Dion van Rijswijk (baritone)

image.png

 

18 december 2022: Festival of nine Lessons and Carols

De Engelse traditie, die terug gaat naar Cambridge 1919, in de Immanuelkerk. Opnieuw net als in 2021, een geheel nieuwe uitvoering. Ditmaal met een strijkkwartet, een projectkoor en orgel. Met musici die een hechte band hebben met de Immanuelkerk. Met muziek van Bach, Händel, Britten, Sweelinck en natuurlijk de bekende liederen voor de samenzang. Komt allen tezamen!
 

 • Voorganger is Wim Dekker.
 • Orgel/piano: Remco Feenstra
 • Lessons and Carols projectkoor o.l.v. Maud Broeksteeg
 • Strijkkwartet o.l.v. Maarten Visscher

 

image.png

 

22 januari 2023: Tango La Barquera

Dit orkest laat de melancholie, de hunkering en de passie van de Argentijnse tango herleven. De bezetting is accordeon, viool, klarinet, contrabas, piano en zang. De vrijwel traditionele instrumentale en vocale bezetting brengt een keur aan tango’s, milonga’s en walsen ten gehore gearrangeerd door de Spaanse componist/pianist Domingo Belled.

image.png

 

26 maart 2023: Gustav Mahler en Claude Debussy  - Lezing en live muziek

 

 

Tijdgenoten, geniale componisten, opgegroeid in twee totaal verschillende werelden. Hun muziek weerspiegelt die werelden en karakters.

Han Vogel neemt u mee in een lezing over deze twee muzikale giganten en na de pauze hoort u de muziek van hen, door het blaaskwintet van Thom Roosen. Dit kwintet bestaat uit:

 • Loes de Bie – fluit
 • Thom Roosen – sopraan saxofoon
 • Arjan Gaasbeek – klarinet
 • Fenna Kleijnen – alt saxofoon
 • Theo van Hamond – euphonium

Heel bijzonder!

​​​​​​​

16 april 2023: Talentenklas Art4U en Kunstkwartier

 

   

Na het grote succes van 2022 is dit concert opnieuw gepland in 2023. Toptalenten van beide instituten zullen deze middag geweldige muzikale prestaties leveren. Programma en uitvoerenden worden uiteraard zorgvuldig gekozen en samengesteld.

Laatste wijziging: 2022-06-26 14:31:03

Immanuel kerk en ontmoetingscentrum is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland | (c) 2018 Wouter de Geus
Inloggen voor beheerders
Gemaakt met