Protestantse gemeente


Veldhoven

Karin Seijdell

De ander even mens laten zijn. Er kunnen zijn voor de ander. De momenten dat je merkt dat het gesprek of gewoon het er zijn iets waard is voor de ander… Dat mogen ervaren is een van de vele mooie dingen van het zijn van geestelijk verzorger bij Severinus.

Op 19 juni 2022 ontving ik de zegen van meerdere collega’s om het werk als geestelijk
verzorger te mogen doen met steun en een zending vanuit de Immanuelkerk. Deze viering begon op het ongebruikelijke tijdstip van 10.30 uur. Een half uur later maakte het mogelijk dat ook bewoners van Severinus erbij konden zijn, zodat de verbinding ook in de kerkzaal vorm kreeg. Misschien wel meer dan gebruikelijk was er tijdens de viering ruimte voor spontane inbreng, voor vrolijkheid en voor verdriet.

Mensen helpen met hun emoties en hun vragen over de zin van het leven doe ik niet alleen geestelijk verzorger. Naast dit werk heb ik een adviesbureau voor zingeving.

In al mijn werk speelt communicatie een centrale rol en dan vooral het gesprek aangaan
vanuit het luisteren naar de ander. Aan de Immanuelkerk hoop ik iets terug te geven in de vorm van mijn kennis en ervaring op het gebied van communicatie: hoe kan je er als kerk zijn voor de ander? Dat kan pas als je elkaar ontmoet en het gesprek aangaat. Dan wordt de kerk een waar ontmoetingscentrum.

2022-36 Karin Seijdell- Ria van der Ploeg Fotografie-17groot.jpg

Laatste wijziging: 2023-03-29 07:48:51

Immanuel kerk en ontmoetingscentrum is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland | (c) 2018 Wouter de Geus
Inloggen voor beheerders
Gemaakt met