Protestantse gemeente


Veldhoven

Kempengemeenten

Bram Donkers

 

Onze protestantse gemeente in Veldhoven vormt samen met vijf buurgemeenten in de Kempen een “combinatie van gemeenten”. De buurgemeenten waarmee we een combinatie vormen, zijn Aalst - Waalre, Valkenswaard, Hoogeloon-Eersel, Bladel en Bergeijk.

De samenwerking kreeg gestalte in 2011, sinds 1 januari 2016 zijn we officieel een samenwerkingsverband aangegaan en vanaf 9 maart 2017 heet de combinatie “PKN de Kempen”.

Binnen de combinatie hebben onze predikanten een arbeidscontract en zijn verbonden zijn aan de combinatie van gemeenten. Dat heeft het voordeel dat onze predikanten gemakkelijk kunnen samenwerken en taken kunnen uitwisselen of werk van elkaar kunnen overnemen. Ook als een gemeente groeit of krimpt, is het binnen een combinatie gemakkelijker om daarop in te spelen. Elke predikant heeft uiteraard wel zijn eigen standplaats en zijn eigen pastorale gebied.

Ook de kerkbesturen kunnen van elkaar leren en elkaar op ideeën te brengen. Soms zijn er zaken die je beter samen kunt doen. Vijfmaal per jaar is er overleg van de voorzitters van de kerkenraden. Van deze vergaderingen wordt een verslag gemaakt voor de gemeenten.

 

Protestantse Kerk Bergeijk

Protestantse Gemeente Bladel

Protestantse Kerk Hoogeloon-Eersel

Protestantse Gemeente Valkenswaard

Protestantse Gemeente Agnus Dei Waalre

 

 

Laatste wijziging: 2023-02-06 15:10:19

Immanuel kerk en ontmoetingscentrum is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland | (c) 2018 Wouter de Geus
Inloggen voor beheerders
Gemaakt met