Protestantse gemeente


Veldhoven

KempenKerken Actief

Klimaatfestival

dinsdag 2 april 20.00, ontmoetingscentrum,  Julianastraat 12 in Valkenswaard

 

 

 

Wat klimaat met je doet.

Avond over klimaat in Valkenswaard

Op dinsdagavond is er in Valkenswaard een avond over het klimaat. Op die avond komt klimaatexpert Bart van den Hurk, hoogleraar en leidinggevende bij het IPCC. Ook Bjeno Vlot, zanger en activist bij Christian Climate Action komt. Daarnaast zal PKN-classispredikant Marco Luijk met een internationaal gezelschap van kerkleiders komen. En er is koormuziek. Wij vinden een inbreng over Laudato Sí en de onlangs verschenen “exhortatie” Laudate Deum, beide van de huidige paus, op deze avond onmisbaar. Bisschop de Korte zal er ook zijn.  

De invalshoek van de avond is ‘wat klimaat met je doet’. Want het gaat niet om angts. Het gaat niet om feiten alleen. Het gaat ook omdat klimaat je ter harte gaat. Dat althans zien we  in een breed samengestelde gespreksgroep van de protestantse Ontmoetingskerk in Valkenswaard. Deze groep besprak het boek ‘Rebelleren voor het leven’ van Rozemarijn van het Einde. Deze klimaat-predikante verbindt geloof en liturgie aan haar activisme. Ook wetenschapper Bart van den Hurk heeft een persoonlijke betrokkenheid bij klimaat, en zal ook een lied ten gehore brengen waaruit zijn bewogenheid spreekt. Bjeno Vlot is vanuit zijn christelijk geloof activist geworden en zingt en protesteert. Ook uit de pauselijke documenten spreekt een diep doorleefde betrokkenheid bij wat klimaat is in de levens van mensen wereldwijd. Als protestantse kerken in de Kempen hebben we eerder al eens een avond besteed aan de bespreking van Laudato Sí, van de Paus. En in de gespreksgroep is zijn Laudate Deum betrokken in de gesprekken. Op 2 april hopen we een brede aanwezigheid van betrokkenen uit de regio te verwelkomen. We wenden ons tot politiek, ondernemers, scholen, maatschappelijke organisaties om aan deze avond deel te nemen naan de gesprekken. Maart het gaat natuurlijk om jou en u, die gewoon in de Kempen woont en ook bewogen bent of nieuwsgierig of die het allemaal maar niks vindt. Prima! Kom en ontmoet. Kom en laat je bewogen worden. Wij denken dat juist de spirituele kant van de klimaatbetrokkenheid te vaak onderbelicht blijft en willen dat met z’n allen onderzoeken en delen, zonder vooraf a;l te weten wat de uitkomsten daar dan van zullen zijn.

De avond zal dus zijn op 2 april. Vanaf 19.30 staat de koffie ent hee klaar. Om 20 uur begint het programma, Julianastraat 12, Valkenswaard.

Vragen of opmerkingen zijn welkom bij Pieter van Winden

pieter@Interimpredikant.nl

0612171113

Laatste wijziging: 2024-03-19 19:05:24

Immanuel kerk en ontmoetingscentrum is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland | (c) 2018 Wouter de Geus
Inloggen voor beheerders
Gemaakt met