Protestantse gemeente


Veldhoven

Over ons

Onze gemeente vandaag

Onze gemeente is de Protestantse Gemeente te Veldhoven. Daarin zijn gereformeerden, hervormden en Luthersen verenigd. De naam Protestantse gemeente is (2014) nog erg jong, onze gemeente is dat niet.

Onder diverse benamingen gaat haar geschiedenis terug tot 1648. Die geschiedenis omvat niet alleen het gebied van Veldhoven, maar ook Wintelre (deel van de gemeente Vessem) en in het verleden tevens Blaarthem en Gestel ( delen van de gemeente Eindhoven).
 

Samenwerking in regio De Kempen

De Protestantse gemeente van Veldhoven werkt sinds 2011 samen met vijf andere gemeenten in De Kempen, te weten Aalst-Waalre, Bergeijk, Bladel, Eersel-Hoogeloon en Valkenswaard. Sinds 9 maart 2017 heet de combinatie "PKN De Kempen"

Per 1 januari 2016 zijn de zes gemeenten officieel een samenwerkingsverband aangegaan waarbij predikanten niet langer verbonden zijn aan een aparte gemeente maar aan de combinatie van gemeenten.

Doelstelling

Door bundeling van krachten, zowel vrijwillig als professioneel, willen we duurzaam blijven voldoen aan de behoeften van onze gemeenten, op die manier willen we goed blijven functioneren. Uitgangspunt is daarbij het behoud van plaats van samenkomst en de mogelijkheid tot kerkgang in ieder van onze gemeenten.

Om deze afspraak operationeel ‘handen en voeten’ te geven is er minimaal vijf keer per jaar overleg met de voorzitters van de kerkenraden van de betreffende gemeenten. Verder zijn er contacten tussen de diaconieën, werkgroepen Vorming en Toerusting en dergelijke.

Nadere toelichting over dit onderwerp is op deze website te
vinden bij het hoofdstuk Organisatie.

Elke gemeente heeft uiteraard zijn eigen website. Links naar de websites van die gemeenten vindt u hieronder. De links openen in een nieuw venster.

Aalst-Waalre

Bergeijk

Eersel-Hoogeloon

Valkenswaard

 

De voorzitters zijn te bereiken op voorzitters@pkn-dekempen.nl

Laatste wijziging: 2023-07-30 13:44:57

Immanuel kerk en ontmoetingscentrum is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland | (c) 2018 Wouter de Geus
Inloggen voor beheerders
Gemaakt met