Protestantse gemeente


Veldhoven

Speciale diensten

Top2000-kerkdienst

logo_top2000.pngJaarlijks vindt ergens tussen Kerst en Nieuwjaar de Top2000-kerkdienst plaats in de Immanuelkerk aan de Teullandstraat 1 te Veldhoven. In de weken vooraf kun je op de website www.top2000kerkdienst.nl/veldhoven stemmen op nummers uit de Top 2000 van NPO Radio 2. In de dienst klinkt een selectie van de gekozen nummers.

Nummers met inhoud

In de Top2000 staan veel nummers met een inhoud die emoties teweegbrengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen.  Sommige nummers gaan expliciet over geloof of over God. Andere gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

Dominee Wim Dekker spreekt de verbindende teksten tussen de nummers in deze kerkdienst. Dekker: “Bij het stemmen op nummers uit de Top 2000 wordt soms een toelichting gegeven. Die motivatie verwoord ik dan of ik nodig degene uit in de dienst om zelf te vertellen wat het nummer voor hem of haar betekent.”

Praktische gegevens

De nummers uit de Top2000 worden op grote schermen getoond.
De toegang van deze Top2000 kerkdienst is gratis. Wel is er een vrijwillige collecte.
Datum: nog niet bekend
Aanvang: 16.00-17.30 uur
Adres: Teullandstraat 1, 5503 VV Veldhoven

Startzondag 2021/2022 van start met een vroege vogels wandeling, een Immanueldienst en een verlaat pinksterkamp

We hebben zondag 19 september 2021 een begin gemaakt met het nieuwe seizoen ondanks de geldende beperkingen. Voor de vroege vogels was er de mogelijkheid een zogenaamde Emmaüswandeling te maken. Vanaf het plein voor de kerk vertrokken we samen met een wandelmaatje. Elk gevormd duo kreeg een paar bezinningsvragen mee.

Deze wandeling begon om 08.45 uur en duurde drie kwartier. Omdat het een buitenactiviteit was, was aanmelden niet verplicht.

Om 10.00 uur was er een viering in de kerkzaal. De voorgangers Lieuwe Wijbenga en Wim Dekker gingen in op het thema ‘Van U is de toekomst’. En de muzikale invulling werd verzorgd door Remco Feenstra en Lieuwe Wijbenga.

Tijdens hetzelfde weekend van de startzondag werd ook het uitgestelde Pinksterkamp  gehouden in Wintelre. Daar werd om 12.00 uur een interactieve kerkdienst georganiseerd. Deze kerkdienst vond natuurlijk plaats in de open lucht !

Voor meer informatie :

Wim Dekker w.dekker.vdm@planet.nl
Lieuwe Wijbenga l.t.wijbenga@ziggo.nl
 

Laatste wijziging: 2021-09-27 14:25:51

Immanuel kerk en ontmoetingscentrum is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland | (c) 2018 Wouter de Geus
Inloggen voor beheerders
Gemaakt met